طراحی لباس فرم نشاندهنده هویت و پرستیژ یک سازمان و شرکت است و باعث هماهنگی و یکدستی در آن ارگان شده و همین یکدیستی به افزایش بازدهی کاری نیز کمک میکند. طراحی لباس فرم میتواند شامل طراحی کت و شلوار برای آقایان و کت و شلوار و مقنعه برای خانومها باشد. طراحی یونیفرم باید با حوزه کاری آن سازمان هماهنگی کافی را داشته باشد و شئونات اخلاقی کشور را در نظر داشته باشد. طراحی لباس فرم از خدمات حرفهای گرافیک بوده و باعث نظم در مجموعه میشود. طراحی لباس فرم و مانتو شلوار اداری با بهترین طراحی متناسب دوخت در مجموعه طراحان آزاد ارائه میشود.
لباس فرم (Uniform) به لباسهای متحدالشکلی گفته میشود که کارمندان و اعضای یک سازمان یا اداره میپوشند تا از ارباب رجوع متمایز شوند. لباس فرم به سازمان یا نهاد مربوطه رسمیت میبخشد؛ به همین دلیل به طور گسترده برای گروههای همسان مانند پزشکان، دانشآموزان، کارگران، کارمندان، نظامیان، آتشنشانان و بسیاری از مشاغل دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.
استفاده از یک سبک پوششی خاص یا همان لباس فرم محاسن بسیار زیادی را برای ادارات و ارگانهای مختلف به همراه دارد که به تعدادی از آنها در ادامه اشاره شده است:
یکی از مهمترین مزایای استفاده از لباس فرم این است که مشتریان به هنگام مراجعه به شرکت یا اداره دچار سردرگمی نمیشود و به راحتی میتوانند کارمندان را از افراد متفرقه تشخیص دهند.
آمارها نشان داده که پیادهسازی یک پوشش یکسان برای کارمندان این ذهنیت را به آنها القا میکند که حرفهای هستند. از اینرو در کار خود غرق میشوند و بهرهوری آنها در انجام وظایف محوله به طور قابل ملاحظهای بالا میرود.
به کار بردن یونیفرم نشان میدهد که مدیر سازمان یا نهاد مربوطه تا چه حد برای حفظ انضباط و یکپارچگی در مجموعه خود ارزش قائل است. از طرف دیگر لباسهای متحدالشکل تصویر حرفهای از شرکت را در ذهن مخاطبان ایجاد کرده و حس اعتماد و اطمینان را در آنها به وجود میآورند.
لباس فرم هویت خاصی را برای بیزینس مربوطه به وجود میآورد، به طوریکه کارمندان نسبت به مجموعه احساس تعلق پیدا میکنند. علاوهبرآن یونیفرم باعث میشود که روحیه کار تیمی در پرسنل ایجاد شود و در انجام وظایف خود فعالتر عمل کنند.
استفاده از لباس فرم معایبی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
کاربرد لباس فرم این است که هم تفاوت کارمندان را با مراجعین نشان میدهد و و هم برای تبلیغ برند به کار میرود. هنگامی که مشتریان وارد شرکتی میشوند که پرسنل آن لباسهای متحدالشکل و دارای آرم و شعار تبلیغاتی مجموعه را پوشیدهاند، آگهی از برند در آنها ایجاد میشود. به عبارت دیگر لباس فرم به صاحبان کسب و کارها کمک میکند خود را شایستهتر و کارآمدتر معرفی نمایند و تاثیر مطلوبی بر روی مشتریان بگذارند.
یکی دیگر از کاربردهای لباس فرم برای حفاظت از پرسنل و کارگران است. بعضی از مشاغل دشواریهای خاص خود را دارند و لازم است که ایمنی کارمندان در برابر خطرات احتمالی تضمین شود. برای مثال آتش نشانها از جمله افرادی هستند که پوشیدن لباس فرم برای آنها ضروری است و میتوانند از این طریق بدن خود را در برابر شعلههای آتش حفظ کنند.